- faina - 1 kg
- apa - 400 ml
- drojdie - 20 g
- sare - 50 g
- zahar 30 g
- lapte praf - 40 g
- ulei de floarea soarelui - 50 ml
- ulei de masline - 50ml
Toppinguri (cantitati pentru 1 pizza):
- suc de rosii - 50 ml
- mozarella - 100 g
- salam uscat/kaizer - 10-12 felii
- ciuperci - 2 medii sau una babana
- masline - 50 g
- porumb, ceapa si ardei - cat va lasa inima
- pepperoncino - 1-2 bucati pentru un picant mediu si 3-4 bucati pentru betivi
Se framanta aluatul cu 24 ore inainte de a fi folosit. Se portioneaza in palline de 180-200 g. Se intinde o pallina pana cand blatul devine subtire si capata forma finala. Se intinde sosul de rosii pe toata suprafata,
apoi se presara mozzarela
![]() |
Se introduce minunatia in cuptorul incins la 250 grade Celsius, timp de 5-7 minute si vedeti mai jos ce iese:
O scoateti cu grija din cuptor, sa nu va ardeti tare si o feliati cu scula urmatoare
si o aranjam pe o farfurie (nu conteaza aranjamentul ca oricum sa haleste foarte repede de catre cei carora le ploua in gura)!
Dupa ce ingurgitati minunatia, puteti sa va turnati un pahar de bere receeeeeeeee sau chiar un vinisor si sa o asteptati pe urmatoarea, in caz ca nu aveti un cuptor imens sa le coaceti pe toate odata!
Va ploua in gura?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu