duminică, 26 iunie 2011

Paste cu pui si afumatura in sos alb

Timp de preparare:
(scurt)

Ingrediente:
500 g paste (eu am folosit farfalle)
700 g piept de pui
400 g afumatura (kaizer, costita, bacon, pancetta)
400 g ciuperci (chiar si pleurotus sint bune)
500 ml smintina dulce
1 ceapa mare
sare, busuioc, oregano
10 ml ulei de masline

Mod de preparare:
Se taie ceapa marunt

afumatura se taie si ea cubulete,

apoi se inceinge uleiul si se pune ceapa la calit,

dupa ce a inceput sa se prajeasca ceapa se adauga si afumatura,

apoi se adauga si ciupercile, taiate si ele marunt.

Dupa aproximativ 7-8 minute adaugam si carnea de pui taiata cubulete,

iar in  apa pe care am pus-o in prealabil, cu putina sare, la fiert, adaugam pastele si le lasam sa fiarba cum vrem fiecare sa le halim, mai moi sau mai "al dente".

Eu le prefer "al dente" pentru ca au o savoare deosebita. Dupa ce am pus si pastele la fiert, adaugam si smintina dulce peste compozitia de carne + ciuperci si o mai lasam 5 minute pe foc dupa care o oprim.

Cam asa arata sosul in varianta sa finala. Acum nu trebuie decit sa fiarba pastele si sa le asezam frumos pe o farfurie intinsa, ca sa avem loc sa ne desfasuram in farfurie

punem si o cantitate generoasa de sos si masa poate fi servita:

Cam asa arata pastele si va promit ca sint extraordinar de gustoase! Nu incercati sa inlocuiti smintina dulce cu o smintina normala pentru ca o sa le stricati gustul.
Va dorim maxima pofta buna si sa va ploua in gura!

4 comentarii:

  1. Oare ce pacate am de tras,cu ce ti-am gresit?!Cu asa lux de amanunte si asa imagini...si stomacelul meu e gol...no problem,frigiderul e aproape:-)Merita incercata si degustata!!!Deocamdata,pofta buna bucatarului sef....si tuturor celor care au norocul sa fie prin preajma!!!!!Good job!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Asta e si ideea! Sa fie cit mai bine reprezentata fiecare reteta, sa inteleaga toata lumea cum se face. Daca ar exista si o optiune de gust, v-as da si sa gustati, dar pina mai avanseaza tehnologia, ne mai ploua in gura putin, ca mai fac prostia citeodata sa ma mai uit si eu si nu gatesc chiar in fiecare zi:))

    RăspundețiȘtergere
  3. mai deunazi aveam un lapsus culinar total si "rasfoind" cartea voastra de bucate mi-am zis fie o fac pe asta .... delicioasa!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Pai trebuia sa faci niste poze, Buciuco, sa vedem si noi ce ti-a iesit!

    RăspundețiȘtergere