(mediu, daca esti cu prietenii )
Ingrediente:
700 g pulpa de pui dezosata
800 g spata de porc
4-5 ardei grasi/kapia/gogosari
4-5 cepe (de preferinta rosii)
5-6 rosii
700 g ciuperci champignon
20 ml ulei de masline
3 g seminte de fenicul
1 lamiie
1-2 pepperoncini
3-4 catei de usturoi
busuioc & oregano
sare
Mod de preparare:
Carnea se taie in bucati mici apoi se face o marinata din ulei de masline, seminte de fenicul, zeama de la o lamiie, pepperoncini, usturoi, busuioc si oregano, care se toarna peste carne adaugind si niste sare, dupa gust, se amesteca bine, apoi se lasa 2 ore sa se patrunda.
In acest timp se taie legumele in bucati potrivite pentru asezarea lor pe betele de frigarui.
Dupa ce am lasat carnea la marinat, incepem sa montam frigaruile
asezind alternativ
o ciuperca, o bucata de carne, o felie de rosie,
o felie de ceapa si una de ardei, urmind acest ritual pina se umple frigaruia incheind-o cu o frumoasa ciuperca.
Se lasa apoi sa se odihneasca,
se mai bea o bere, se face o sedinta foto,
se aprinde focul la gratar si se mai toarna inca o bere.
Dupa ce s-a incins gratarul, este momentul sa incepem sa aruncam frigaruile pe gratar.
Le invirtim de citeva ori si incepem sa le scoatem,
la inceput pe farfurie,
apoi le aranjam frumos pe un platouas!
Intre timp se cheama si mincaii la masa
si se devoreaza haleala de pe platou!
Pofta buna!
Va ploua in gura?
P.S. Am hranit vreo 7 guri de adulti si 2 de copii din platoul ala. Multumim de ajutor: Ram, Elena, Anca, Nicutzu, Jonel, Mazy si copiilor: Maia & Eric.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu