(mediu)
Ingrediente:
2 kg midii proaspete cu tot cu cochilie
300-400 g creveți proaspeți
2 cepe medii
6-7 căței de usturoi
2 lămîi
6-7 roșii medii
700 g paste
busuioc proaspăt
100 ml vin alb
30 ml ulei de măsline
Mod de preparare:
Se curăță foarte bine scoicile și se spală în jet de apă rece,
apoi se scurg de apă. Între timp călim 3-4 căței de usturoi într-o oală încăpătoare, după care adăugăm scoicile,
zeama de la o lămîie și vinul.
Le acoperim cu un capac și le lăsăm să fiarbă în continuare.
Între timp, tăiem ceapa cît mai mărunt,
apoi, într-o tigaie întinsă sau într-un wok, călim în puțin ulei de măsline ceapa și cățeii de usturoi rămași,
tăiem și roșiile, opărite și curățate de pielițe, cubulețe,
iar cînd ceapa devine aurie, le adăugăm în tigaie.
Le lăsăm să fiarbă 10-15 min,
după care adăugăm creveții, pe care nu-i spălăm, să nu-și piardă din arome.
Cînd aproape toate scoicile s-au desfăcut, adăugam și busuiocul proaspăt,
le mai lăsăm maxim 5 minute să se mai înăbușe, după care separăm frumușel carnea de cochilie
și chiar dacă vi se par puține (să știți că sînt suficiente) le adăugați în tigaia cu creveți
le amestecăm puțin,
adăugînd și aici zeama de la o lamîie și nițel busuioc proaspăt și le mai lăsăm vreo 10 minute să mai fiarbă, timp suficient pentru a se întrepătrunde aromele!
Sosul este gata, pastele le-am fiert în prealabil conform indicațiilor de pe ambalaj, cu puțină sare, așa că e timpul să amestecăm sosul cu pastele și să le servim.
Montăm farfuriile cît mai apetisant (de parcă ar mai fi nevoie s-o dea bine),
invităm oamenii să ia loc la masă și apoi le punem în față cam așa ceva:
În eventualitatea în care nu ați observat exact despre ce este vorba, mai insistăm o dată:
Cam astea sînt pastele cu fructe de mare. Păcat că nu am găsit și calamari și alte fructe de mare, dar cînd o să mergem prin țările calde, unde se găsesc minunățiile astea la tot drumul, o să facem o grămadă de rețete, cît mai sugestive!
Poftă maxim de bună!!!!
caracatita nu era? :)
RăspundețiȘtergereDin păcate nu era nici caracatiță, nici calamar! Mai greu cu fructele de mare la Focșani.:(
RăspundețiȘtergereDaca las carnea in cochilii, e vreo problema ? (Iubitului meu ii place sa soarba sosu` si carnea din cochilie :D)
RăspundețiȘtergereDoamne ferește, nu e nicio problemă :)
RăspundețiȘtergereScuze pentru răspunsul tîrziu
e bine reteta dar nu sint de acold cu creveti intregi
RăspundețiȘtergereSe pot decortica înainte, creveții, nu e nicio problemă. Noi așa am făcut rețeta, dar ea se mai poate personaliza de către fiecare. Se pot pune și alte fructe de mare ce nu se regăsesc în rețeta noastră. Noi atîta am găsit în Focșani...,
Ștergere