vineri, 6 iulie 2012

Camillo's Cheesecake

Timp de preparare:
(îndelungat)

Ingrediente:
- 1 pachet de biscuiţi digestivi de 400 g
- 3 ouă
- 3 cutii de brînză Philadelphia
- 30 g zahăr brun
- 100 g zahăr normal
- 1/2 lămîie
- 20 g amidon
- 225 g unt
- 1pliculeţ zahăr vanilat
- 500 ml smîntînă dulce
- 150 ml iaurt natural

Mod de preparare:

Reţeta acestei delicioase prăjituri este varianta personală a prietenului nostru Camillo, pe care, iată, v-o împărtăşim şi vouă.
Aşadar să începem prepararea:
Desfacem untul,

şi-l punem la topit.

Cît timp se topeşte untul, punem biscuiţii într-un robot de bucătărie alături de zahărul brun

şi îi mărunţim.

După ce am mărunţit biscuiţii şi am topit şi untul, începem să le combinăm,

să le amestecăm

pînă obţinem o pastă demnă de consistenţa unui blat de prăjitură.

După ce l-am turnat în forma pentru tort acoperită cu hîrtie de copt, cu o lingură, îl întindem uniform pe toată suprafaţa ei.

Punem blatul pentru 30 minute în congelator, iar în acest timp începem să facem crema de brînză.
În robotul de bucătărie punem 2 ouă

 şi gălbenuşul celui de-al 3-lea,

apoi adăugăm zahărul

şi zahărul vanilat.

Se amestecă puţin, apoi se adaugă brînza Philadelphia şi se mai mixează încă 30 secunde.

Mai adăugăm şi 100 ml de smîntînă dulce,

amidonul, foarte puţină sare şi lamîia.

După ce am adăugat şi aceste ingrediente le mai amestecăm puţin pînă obţinem o pastă cremoasă.

În timp pregătim crema de brînză, încălzim cuptorul la 180 grade Celsius, iar după ce a stat la congelator o jumătate de oră, scoatem blatul şi turnăm peste el crema de brînză,

o aranjăm uniform pe blat şi întroducem la cuptor pentru 1h 10 min.

După o jumătate de oră punem cuptorul la 170 grade Celsius, iar dacă vedeţi că tarta se coace prea repede acoperiţi tava cu staniol.
În acest timp preparăm frişca din 200 ml de smîntînă dulce, iaurtul natural şi jumătate de lămîie şi o lăsăm să se odihnească în frigider.

Închidem cuptorul şi lăsăm prăjitura să se răcească cu uşa de la cuptor deschisă

Cînd s-a răcit suficient încît să adăugăm frişca, o scoatem pe dînsa din frigider unde s-a odihnit destul, mai adăugăm 2 linguriţe de zahăr şi un pliculeţ de vanilie şi începem să o montăm în formă.

Aşezăm frişca cu grijă

şi apoi o introducem din nou la cuptor pentru 5 minute la 180 grade Celsius.

După această ultimă etapă de proces termic, o lăsăm să se răcorească, apoi o introducem la frigider pentru 6 ore.
După cele 6 ore o scoatem din frigider şi adăugăm restul de frişcă facut din 200 ml de smîntînă dulce.

În sfîrşit, cheesecake-ul e gata. Scoatem forma, o aşezăm pe farfurie, o porţionăm şi o servim.

Poftă bună şi să vă plouă-n gură!!!

Grazie Camillo per questa ricetta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu