luni, 4 iunie 2012

Enchiladas

Timp de preparare:
(mediu)

Ingrediente:
- 1 kg carne tocată amestec
- 10 foi tortilla
- 1 cutie fasole roșie
- 4-5 cepe
- 2 morcovi
- 400 g ciuperci
- 1 ardei gras
- 300 g cașcaval
- ketchup
- sare & pepperoncino
- ulei de măsline

Mod de preparare:

Enchilada este un fel de mîncare mexican, care se poate găti în nenumărate combinații de ingrediente. Noi am ales o combinație cît mai simplă și ieftină. Pentru cei care nu mănîncă picant, acest fel de mîncare nu este recomandat, pentru că prin definiție, enchilada, vine de la forma de participiu trecut a verbului spaniol enchilar, care înseamnă a adăuga chili.

Na, că am făcut și un pic de istorie a acestei minunății culinare pe care o recomandăm din toată inima.

Așadar, să ne apucăm de treabă.
Pentru început tăiem ceapa julienne și o punem la călit în puțin ulei de măsline.

Ciupercile le tăiem și pe ele în bucăți cît mai mari,

iar cînd ceapa se înmoaie și devine transparentă,

le adăugăm în wok (dacă n-aveți trebuie neapărat să vă luați unul).

După ce procesul termic a mai scos apa din ciupercuțe, adăugăm și morcovul tăiat julienne,

și îl mai lăsăm și pe el să-și cunoască suratele de fiertură, preț de 5 minute, după care adăugăm și ingredientul principal și anume carnea tocată.

Amestecăm bine compoziția așa încît carnea să se integreze bine cu legumele,

iar cînd aceasta este aproape gata, adăugăm și fasolea roșie.

După ce încorporăm și fasolea în compoziție, mai lăsăm pe foc 2-3 minute, adăugam și 2-3 pepperoncini (în funcție de gradul de picănțeală suportat de papilele voastre gustative) tocați mărunt, puțin sos de roșii și lăsăm compoziția să se răcească și să se odihnească.

Între timp pregătim terenul pentru ultima etapă a procesului de producție.
Ungem o tavă cu ulei de măsline, dăm cașcavalul pe răzătoare și pregătim foile de tortilla.
După ce compoziția s-a mai răcit,

 începem să umplem foile de tortilla,

le împăturim frumos

și le aranjăm în tavă.

După ce le-am aranjat frumos în tavă, adăugăm nițel ketchup peste ele,

apoi cașcavalul ras

și le introducem la cuptor pentru 15-20 de minute, la foc mare, așa încît să se rumenească.

În momentul ăsta, enchiladas sînt gata.
Le scoatem pe farfurii și le servim cîte 2 de persoană.

Pentru un plus de picant mai adăugați praf de pepperoncino, sau niscaiva ketchup picant.
Cei care deja le-au gustat au spus că sînt minunate!
Încercați-le și voi!
Să vă plouă-n gură și poftă maximă!

4 comentarii: