luni, 28 mai 2012

Ruladă de pui cu sparanghel alb și bacon

Inițial, am fi vrut să facem o altă rețetă pentru concursul ”Bucătar Real”, dar în Focșani nu se găsesc ingredientele necesare pentru ceea ce voiam să gătim. Așa că ne-am descurcat cu ce am găsit în supermarket și să vedem ce ne-a ieșit:

Timp de preparare:
(îndelungat)

Ingrediente:
- 1 piept de pui
- 1 legătură de sparanghel
- 100 g bacon feliat subțire
- 1/2 ardei gras/kapia roșu
- 1/2 ardei gras galben/portocaliu
- 2 cîrnați oltenești
- 4 felii cașcaval
- 1 lămîie
- 100 g unt
- 3-4 căței de usturoi
- ceapă verde
- pepperoncino
- sos de soia
- busuioc
- sare de mare
- 1 kg cartofi noi

Mod de preparare:


Pentru început, tăiem pieptul de pui,

îl batem și îl condimentăm cu sare, ulei de măsline, sos de soia, busuioc & oregano, pepperoncino,

apoi curățăm sparanghelul și îl opărim 1 minut în apa clocotită, în vasul Pyroflam.

După ce și-a făcut botezul în apa clocotită, răsturnăm apa din vas și turnăm peste sparanghel apă rece și apoi îl scoatem din vas să se zvinte. După ce s-a răcit complet, învelim fiecare bucată de sparanghel într-o pătură de bacon,

și le punem în vasul Pyroflam, în care am topit, în prealabil, nițel unt.

Cînd este aproape rumenit, stoarcem o jumătate de lămîie peste el

și apoi îl scoatem pe o farfurie să se odihnească, alături de cîrnații pe care i-am prăjit în acelși vas Pyroflam, de data astă fără niciun fel de grăsimi.

După ce am făcut și operațiunea asta, ne ocupăm și de legume: spălăm ceapa verde, spălăm cartofii noi, zdrobim cățeii de usturoi și tăiem ardeii julienne.

Toate ingredientele sînt pregătite acum pentru a monta rulada, ceea ce o să facem în continuare.
Întindem pieptul de pui și peste el adăugăm:
2 felii de cașcaval,

2 bucăți de sparanghel învelite în bacon,

ardeii tăiați julienne,

una bucată cîrnat,

și ceapa verde.

Din acest moment începem să rulăm

și rulada este gata de a fi pusă la cuptor.

Opțional, putem înveli rulada în bacon, pentru a-i da un plus de savoare.

Buuuun....în vasul Pyroflam, punem restul de unt rămas și așezăm rulourile,

aruncăm și usturoiul zdrobit peste ele,

punem capacul pe vas

și îl introducem la cuptor, la foc mare pentru vreo 25-30 min.

În acest timp, pregătim cartofii, îi tăiem în sferturi și îi condimentăm cu sare, ulei de măsline, sos de soia, zeamă de lămîie, busuioc și oregano.

După cele 25-30 minute, scoatem vasul cu mare grijă din cuptor (nu de alta, dar să nu ne prăjim degețelele), îndepărtăm capacul

 și îl vîrîm din nou în cuptor,pentru alte 15-20 min, să se rumenească.

După ce s-a rumenit bine, îl scoatem din cuptor, punem rulada pe o farfurie să se odihnească, în vas adăugăm puțin ulei de măsline și punem cartofii, pentru 20-25 de min, la cuptor.

După ce s-au rumenit și cartofii, putem începe să montăm preparatul, după care ne-a plouat atît în gură pînă l-am văzut terminat.

Cam așa arată,

iar cei care l-au gustat (Elena, Carmina, Jhonel, Alin) zic că a fost mirific. Și nouă ne-a plăcut, așa că vi-l recomandăm și vouă și vă mai recomandăm și vasul în care am făcut acest produs: vasul Pyroflam, făcut din vitro-ceramică, cu care se poate găti atît în cuptor cît și pe ochiul aragazului, nu se lipește, iar mîncarea își păstrează aromele foarte bine.

Nu credeți? Incercați-l!
Poftă bună și să vă plouă-n gură! :)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu