(rapid)
Ingrediente:
- 500 g carne de porc (pulpă sau spată)
- 1 ceapă mare
- 1 ardei gras verde
- 1 ardei gras galben
- 1 ardei gras roșu
- 1 legătură ceapă verde
- 1/2 lămîie
- 1 portocală
- ghimbir
- sos de soia
- sos de pește
- usturoi granulat
- pepperoncino
- ulei de măsline
Mod de preparare:
Carnea de porc se spală bine și se lasă să se zvînte, apoi se taie în cubulețe.
După ce am tăiat carnea, facem o marinată din: ulei de măsline, pepperoncino, sos de soia, sos de pește, zeama de la lămîie, zeama de la portocală și ghimbir. Așezăm cubulețele de carne în această marinată și le lăsăm aprox jumătate de oră să se întrepătrundă aromele.
În acest timp tăiem ardeii grași în bucăți mari, pătrate,
ceapa verde o spălăm și o tăiem tot în bucăți mari,
iar ceapa uscată o tăiem mărunt și apoi începem procesul termic.
În vasul Pyroflam® (noi am făcut în wok, că n-am avut vasul respectiv, dar poate îl cîștigăm și o să facem rețeta în el)punem puțin ulei de măsline, în care prăjim carnea bine, după care o scoatem într-un vas să se odihnească.
În același vas, Pyroflam®, mai punem puțin ulei de măsline și călim ceapa uscată,
iar cînd aceasta devine transparentă,
adăugăm și ardeii grași.
După ce aceștia s-au înmuiat un pic, adăugăm ceapa verde
și carnea odihnită.
Mai lăsăm pe foc 2-3 minute să se combine aromele
și apoi îl putem servi cu garnitură de orez sau noodles.
Porcul în 4 culori este o mîncare rapidă și delicioasă, așa cum sînt majoritatea mîncărurilor asiatice.
Poftă bună și să vă plouă-n gură!
E cam teapa porcul asta in culori...eu credeam ca e carnea colorata :(
RăspundețiȘtergere