(ceva mai îndelungat)
Ingrediente:
- 700-800 g carne de pui (de preferință pulpă dezosată)
- 400 g kaizer afumat
- 2-3 cepe medii
- 1 legătură ceapă verde
- 1 ardei gras roșu, mare
- 2-3 morcovi
- 1 cutie fasole roșie
- 600 g ciuperci
- 500 g cașcaval ras sau felii
- 2 pachete de foi tortilla (tortilla wraps)
- sos de soia
- sos de pește (dacă n-aveți, nu-i bai, dar îi dă un gust savuros cărnii)
- ulei de măsline
- pepperoncino
Mod de preparare:
Se taie carnea de pui în bucăți medii și se asezonează cu sare și pepperoncino (in funcție de cît de picant vreți să fie, adăugați mai multe sau mai puține bucăți) și se marinează cu ulei de măsline, sos de soia și sos de pește.
Tăiem kaizerul,
apoi dăm și morcovul pe răzătoarea mare.
Punem kaizerul la călit în foarte puțin ulei de măsline,
cînd s-a rumenit puțin, adăugăm și carnea de pui,
o amestecăm bine și o lăsăm la foc mediu să se rumenească și ea.
După ce s-a făcut, o scoatem într-un castron și o lăsăm să se odihnească.
În wok-ul proaspăt eliberat de povara cărnii începem să călim legumele. Prima pe listă este ceapa,
apoi ciupercile tăiate în sferturi,
pe care le lăsăm sa se înăbușe bine, încît să elimine cea mai mare cantitate de apă.
Cît timp ciupercile noastre încearcă să piardă din greutate, tăiem ardeiul gras și roșu, julienne, adică în subțirele fîșii,
după care îl azvîrlim în wok, peste celelalte legume.
Îi facem loc și cepei verzi,
amestecăm puțin și adăugăm și fasolea roșie.
Nu putem să ne abținem și mai postăm o poză cu fasolea asta, ca să ne plouă-n gură mai cu spor:
După ce învîrtim puțin și fasolea cu celelalte legume, e momentul să împrietenim legumele cu carnea.
Mai lăsăm 5 minute pe foc, să se poată cunoaște bine între ele (ingredientele) și să se lege strînse relații de gusturi delicioase,
după care lăsăm compoziția să se răcească și pornim spre locul picnicului, unde o să și umplem niște tortilla și le vom arunca pe grătar.
Am ajuns la picnic, ne facem comozi și începem să umplem tortillas.
Așezăm un strat de sos (noi am făcut un sos simplu din roșii în bulion, smîntînă dulce & normală, 3 căței de usturoi), dacă vă e silă să faceți un sos de-ăsta, folosiți niște ketchup, apoi cașcaval ras și porumb.
Urmează compoziția la care am muncit acasă (poate fi făcute cu mai multe zile înainte de picnic, pentru că rezistă în frigider),
compoziție pe care o așezăm cu mare grijă pe jumătate de tortilla
și uniform.
După ce am distribuit frumos compoziția pe foaia de tortilla,
o împăturim
și o aruncăm pe grătar lînga surata sa mai mare, quesadilla.
O coacem uniform pe ambele părți, o tăiem în jumătate și o servim!
Are un gust deosebit și merită tot efortul depus!
Merge și o tequila pe lîngă ea, că tot e mîncare mexicană, iar dacă n-aveți, o țuică de-a noastră merge beton pe lîngă ea, ca să ne adaptăm la piața românească.
Să vă plouă-n gură!!!
P.S. Mulțumim pentru pozele minunate, Elena & Jonel!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu