(mediu)
Ingrediente:
- bacon (cîte 4 felii pentru fiecare pulpă dezosată)
- pulpă dezosată de pui (cîte 2/porție)
- 1 ardei gras/kapia roșu
- 1 ardei gras/kapia verde
- 2-3 morcovi
- 2-3 cepe roșii medii
- 300 g cașcaval
Mod de preparare:
Vă prezentăm un preparat extraordinar de delicios și relativ simplu, care poate fi servit ca atare, sau cu garnitură de piure de legume.
Așadar să începem prepararea produsului!
Bacon-ul îl feliem atunci cînd îl cumpărăm de la supermarket, iar dacă nu aveți un supermarket cu feliator, trebuie să-l tăiați în felii foarte subțiri.
Pulpa dezosată o spălăm bine, apoi o asezonăm cu un condiment universal (cu conținut mare de legume deshidratate, să fie cît mai gustos).
Legumele le tăiem toate în cubulețe cît se poate de mărunte, iar cașcavalul în cuburi, ca în imaginea de mai sus.
După ce am pregătit toate ingredientele, purcedem la montarea produsului.
Pe un polonic așezăm prima felie de bacon astfel,
apoi pe a 2-a,
a 3-a,
și pe ultima,
apoi așezăm deasupra lor o pulpă dezosată,
în mijlocul ei adăugăm legumele,
apoi 4-5 cuburi de cașcaval
și începem să formăm bombița strîngînd feliile de bacon
de sub polonic,
formînd o sferă
care să arate cam așa:
După ce am format bombița (dacă nu este compactă, folosiți niscaiva scobitori pentru a o fixa) o așezăm în tava acoperită cu foaie de copt
și apoi ne ocupăm și de suratele ei.
Introducem tava la cuptor pentru 45 min, apoi o scoatem
și o lăsăm puțin să se odihnească și carnea să-și mai tragă din sucurile răspîndite prin tavă.
Delicioșenia arată cam așa
și este extraordinar de bună.
Scoateți bombițele pe un platouaș și vă chemați prietenii la înfulecat.
Dacă le puneți așa ceva pe masă prietenilor, sigur vă vor mai călca pragul de multe ori!!!
Să vă plouă-n gură! :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu