Timp de lucru:
mediu
Ingrediente:
- 1 kg piept de pui
- 16 tortillas (pentru 8 porții)
- 2 cîrnați chorizo
- 1 ardei gras roșu
- 5 cepe roșii
- 1 ardei gras galben
- 1 legătură ceapă verde
- 1 salată iceberg
- 1 cutie smîntînă
- 1 cutie porumb
- 150 ml suc de roșii
- 2 roșii
- condimente pentru friptură
Mod de preparare:
Pieptul de pui se feliază și se asezonează cu condimentele pentru friptură,
apoi se prăjește în tigaie cu foarte puțin ulei,
iar cînd este gata se scoate pe farfurie să se odihnească.
După această operațiune foarte simplă, purcedem către una și mai simplă:
tăiem ceapa în sferturi
și o punem la călit.
Cît timp ceapa se călește, ne ocupăm și de cei doi ardei grași pe care îi tăiem în bucăți mari
și îi aruncăm peste ceapă, cînd aceasta devine transparentă.
Cît timp se înăbușă legumele, ne ocupăm și de salata iceberg pe care o tăiem în bucăți mari și o punem alături de ceapa verde într-un bol, unde mai adăugăm nițică sare, ulei de măsline și oțet. (dacă n-aveți oțet, puneți zeamă de lămîie)
Apoi tăiem și roșiile cubulețe,
cîrnații chorizo în felii subțiri,
iar pieptul de pui prăji în fîșii subțiri.
Adăugăm puiul și cîrnații peste legumele înăbușite,
adăugăm și sucul de roșii, mai amestecăm puțin și compoziția e gata.
Lăsăm compoziția să se odihnească cîteva minute (asta dacă nu muriți de foame) și începem să formăm fajitas. Pe o foaie de tortilla încălzită la microunde sau în tigaie, la foc mic, întindem smîntînă,
adăugăm un strat generos de compoziție și cîteva boabe de porumb,
apoi roșii,
și desigur minunata și crocanta salată iceberg
și începem să împăturim...
...și împăturim...
...pînă iese minunăția asta,
pe care vă invităm să o încercați și să ne spuneți dacă vă place.
Cei care au gustat-o pe a noastră au zis că sînt încîntați.
Dacă vă place picant, adăugați fără jenă niscaiva pepperoncini în compoziție, iar papilele voastre gustative vor fi puse la treabă.
Mulțumiri asistenților și mîncăilor: Nuku, Dragoș, Adi, Cristi, Mădălina, Antonia!
Să vă plouă-n gură! :)
Blana! :))
RăspundețiȘtergere