joi, 28 martie 2013

Shish Kebab

Timp de lucru:
(scurt)

Ingrediente (pentru 8 persoane):

Pentru kebab:
- 1 kg carne de porc (spată sau pulpă)
- 1 kg carne tocată
- 200 ml iaurt
- 2 cepe roșii
- condimente orientale (cardamom, curcuma, 5 spices)

Pentru garnitură (piure de legume):
- 2 kg cartofi
- 600 g cartofi dulci
- 3 morcovi medii
- 150 g unt
- 200 ml lapte

Mod de preparare:

Este un fel de mîncare foarte gustos și foarte rapid din bucătăria arabă, pe care l-am asortat cu un piure de legume, dar merge foarte bine și cu un orez cu legume, sau alte garnituri cu iz oriental.
Să ne apucăm de treabă!
Carnea de porc o tăiem cubulețe și o punem la marinat cu condimentele orientale, sare, pepperoncino și iaurt.

Cît timp se marinează carnea (cît mai mult e cît mai bine, așa că o puteți pregăti de seara și o puteți găti a doua zi), amestecăm carnea tocată cu ceapa, niscaiva condimente orientale (aici adăugați în funcție de măiestria și gustul fiecăruia) și apoi formăm, din amestecul rezultat, biluțe mici, pe care le lăsăm să se odihnească și să-și combine cît mai bine aromele.

În acest timp curățăm legumele pentru piure și le punem la fiert cu sare.
Imediat după această etapă, începem să montăm kebab-ul pe shish(frigăruie), cam așa:

alternînd un cub de carne cu o biluță de carne tocată și încheind capetele cu ceapă.
După ce le terminăm de montat, le punem pe grătar, sau tigaia grill,

le perpelim bine pe o parte, le întoarcem și pe partea cealaltă

și cînd sînt gata le scoatem pe un platouaș

și le lăsăm puțin să se hodinească, că tare obosite mai sînt după ce-au trecut prin foc! :)

Preparăm și piureul în timpul perpelirii kebabului, zdrobind legumele și adăugînd untul și laptele și nu ne mai ramîne altceva decît să le montăm

și apoi să le servim!

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu