joi, 17 martie 2011

Budinca cu fructe caramelizate

Timp de preparare
(mediu)

Ingredinte:
Budinca de ciocolata sau caramel, ori ce alt sortiment doriti de la Dr. Oetker - 1 plic
Lapte - 400 ml
Zahar - 200g
Fructe: fiecare poate folosi ce fructe doreste in functie de sezon si buget; eu am folosit :
2 piersici
2 banane
2 mere
3 prune mari
100 ml sambuca sau alta bautura spirtoasa pe baza de anason (mai putin tuica)
cateva frunze de menta

Mod de preparare:
Budinca se prepara intocmai cum scrie pe plic;

intr-o tigaie se caramelizeaza zaharul 

iar cand acesta devine aproape lichid se adauga fructele 

taiate felii subtiri 

si se lasa pana cand sunt facute al dente.

Fructele se scot in boluri care au fost tinute la congelator

si se peste ele se adauga budinca.

Bolurile se baga la frigider aproximativ o ora

dupa care se scot si se rastoarna pe farfurii.

Se orneaza cu frunze de menta in timp ce va ploua in gura.

Pofta buna!

Alta reteta incercata de cititorii nostri si iata si pozele:


Budinca a fost delicioasa, am gustat-o si eu (Tarby) si a fost realizata de Elena Gheorghita!
Multumim pentru poze si te mai asteptam si cu idei originale!

2 comentarii:

  1. N-am inteles cu tzuica, cand s-o beau? inainte sau dupa? si 100 ml la reteta sau de fiecare mancacios? in rest, bravo! ff bun. mai vrem

    RăspundețiȘtergere
  2. Am realizat si eu una! Cica a fost buna.

    RăspundețiȘtergere