miercuri, 9 martie 2011

Pastrav pe pat de legume

Timp de preparare:
(marishor)


Ingrediente:
3 pastravi mari
6 rosii
4 catei usturoi
1 lamaie
2 ardei grasi
2 cepe
busuioc verde
sare & piper


Mod de preparare:
Pastravul, dupa ce ne chinuim si il prindem daca nu vrem sa-l cumparam de la magazin, il curatam bine si il dam cu sare.
Tava de cuptor se unge cu ulei de masline, in care se fac 3 paturi formate din: rondele de rosii, ardei, lamaie, ceapa, usturoi si frunze de busuioc. Pastravul se despica in doua si se aseaza pe aceste paturi de legume dupa ce a fost condimentat cu sare, piper si condiment special de peste.

Printre pesti se mai pun si jumatati de: rosii, ardei si felii de lamaie.

Se stropesc cu ulei de masline si se introduc la cuptorul incins (200 grade)

si se tin cca 30-35 minute, pana capata o culoare aurie si miros atat de frumos ca nu mai poti sta in bucatarie de cat de tare iti ploua in gura.

Se scot frumos din tava, se pune cate unul pe farfurie alaturi de un morman de legume delicioase si daca vreti se pot servi cu si cu cartofi natur.

Asta este o reteta in trend cu postul pe care tocmai il traversam si am postat-o de azi pentru a va putea hotari ce alegeti sa faceti de mancare in  weekend, chiar daca legumele sunt in aceasta perioada mai scumpe decat pestele in sine:))

Pofta maxim de buna!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu