(lungutz)
Ingrediente:
1 kg carne de porc (eu am pus spata)
3 cepe medii
2 catei de usturoi
20 g ghimbir
20 ml sos de soia
20 ml ulei de masline
1 plic condimente chinezesti (se gaseste la Carrefour), daca nu asezonati dupa cum va place
300 g ciuperci
1/2 de ardei gras rosu mare
1 morcov
400 g orez
Pentru sos:
20 g ghimbir
1 borcan compot de prune
1 lamiie
1 portocala
3-4 catei de usturoi
500 g rosii pasate
50 g miere
Mod de preparare:
Cred ca v-ati saturat de pastele de post, tocmai de aceea am decis sa mai facem si o mincare cu carne si am ale porcul dulce-acrisor pe care il urmarim demult, sa-l facem reteta!
Sa purcedem!
Carnea se spala bine si se taie fisii
apoi se pune intr-un castron mai mare si se pun condimentele chinezesti, sosul de soia si se amesteca bine,
se lasa sa se odihneasca. In wok se pune uleiul de masline si se calesc usturoiul si ghimbirul,
apoi se adauga si carnea si se lasa la foc mic. In acest timp se taie ceapa marunt
si ciupercile au aceeasi soarta.
Ceapa se adauga peste carne si se amesteca
apoi se taie ardeiul
si morcovul (julienne)
Peste carnea din wok se mai adauga si cupercile si se iuteste putin focul si se lasa sa mai scada.
Cit timp se inabuseste carnea cu ciupercile si ceapa, punem un vas cu apa pe aragaz iar cind a ajuns la punctul de fierbere adaugam orezul (eu am ales orezul in pungi de 125 g).
In acest timp, facem sosul:
stoarcem lamiia si portocala, punem cucul intr-un vas, adaugam niste prune din compot, ghimbirul, sosul de soia si cateii de usturoi, le omogenizam cu blenderul si adaugam rosiile pasate si mierea. Adaugam sosul rezultat peste carne, apoi ardeiul si morocovul,
lasam sa mai scada putin, scoatem orezul din vasul in care a fiert si ne pregatim de masa. Porcul dulce acrisor arata cam asa, varianta finala:
Montam orezul pe farfurie
si apoi montam si sosul din wok.
Rezulta astfel produsul final: Porc dulce - acrisor.
Va rugam sa-l incercati pentru ca merita efortul, chiar daca va ploua in gura foarte mult pe tot parcursul realizarii lui.
Pofta buna!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu