Timp de preparare:
(mediu)
Ingrediente:
Dovlecel - 1 buc
Cartof - 2 buc mari
Morcov - 2 buc
Ceapa - 1 buc
Telina - 1 buc mica
Usturoi - 5-6 catei
Ciuperci - 4 buc
Patrunjel, marar, cimbru
Sare & piper
Mod de preparare:
Ceapa cu ciupercile se maruntesc iar restul legumelor se dau pe razatoare.
Se scurg de apa, apoi se amesteca cu putin ulei si faina cat sa se prinda intre ele. Se fac chiftelute si se aseaza in tava, care a fost acoperita cu hartie de copt.
Se baga la cuptorul incins la 180 grade cca 35- 40 min.
Dupa ce s-a scurs timpul, puteti sa le serviti imediat, chiar daca sunt foarte fierbinti.
Am uitat sa va spun ca mai intai sa le scoateti intr-o farfurie, sa nu le haliti direct din tava, ca nu mai suntem in epoca de piatra si puteti sa mai ornati farfuria cu niste frunze de patrunjel.
Se pot servi reci sau calde.
Mare pofta buna sa avetz!!
P.S. Sa va ploua in gura!
Le-am facut si eu azi, in doza dubla, si mi-au iesit cam 60.
RăspundețiȘtergereEu am presarat si putin usturoi granulat inainte sa le bag la cuptor si apoi le-am acoperit sa se inmoaie putin, pentru ca prinsesera crusta si se intarisera un pic. Si merg de minune cu maioneza :X
O reteta f buna. V-o recomand!