marți, 1 martie 2011

Saramura de scrumbie

Timp de preparare:
(mediu)


Ingrediente:
2 scrumbii,
4 rosii,
3 cepe verzi,
usturoi verde,
3 ardei capia (copti),
patrunjel, leustean, busuioc, oregano- toate proaspete,
sare si piper.

Mod de preparare:
Se iau pestii de coada, se scutura bine (atentie sa nu va fuga din mina),

apoi se curata, se spala bine, se condimenteaza cu sare si piper

si se baga in cuptor 30-40 min. la 180 grade.

Pentru saramura: se taie ceapa si usturoiul si se calesc. Intre timp rosiile au fost puse in apa clocotita cca 3-4 min. ca sa se poata decoji mai usor.

Dupa ce au fost decojite, au fost taiate in sferturi si adaugate peste ceapa si usturoi.

Ardeiul, dupa ce a fost copt, se taie si se adauga in tigaie. Spre final se adauga 300 ml apa, se lasa sa dea in clocot,

se adauga verdeata

si se opreste focul.

Se monteaza pe farfurie pestii si se scalda in delicioasa saramura

Mamaliga ar trebui sa fie nelipsita, dar daca va este sila puteti sa mincati si cu piine. Merge si asa!

Pofta buna! Sa va ploua in gura!

Un comentariu:

  1. bun, buuun! Stiam ca esti un excelent bucatar, dar cu astea m-ai dat gata!!!! Astept si alte retete...........Phiii si tocmai acum cand intram in post.....

    RăspundețiȘtergere