miercuri, 16 martie 2011

Varza a la Gily

Timp de preparare
(dureaza ceva)

Ingrediente:
Pt.6-8 portii
1 varza mare
2 cepe
2 morcovi
3 ardei capia
1 kg rosii
500 g cap de piept
300 g scarita
1 legatura patrunjel
1 legatura marar

Mod de preparare:
Varza se toaca si se pune la fiert. Alaturi intr-o tigaie se pune carnea la calit, cand este aproape facuta se pun
morcovii(rasi), ceapa(taiata marunt) si un ardei.
Separat intr-un blender se pun rosiile si ardeii ramasi si se mixeaza.

Compozitia rezultata se adauga peste legumele si carnea calita si se asezoneaza cu sare, piper si busuioc.

Varza dupa ce a fiert se scurge de apa, se pune intr-o cratita mare peste care se toarna sosul rezultat anterior. Se decoreaza cu jumatati de rosii si se da la cuptorul incins cca 35-40 min. Cand este gata se adauga patrunjelul si mararul.

Se serveste cu mamaliguta si smantana dupa preferinta.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu