Timp de preparare:
(mediu)
Ingrediente:
muschi vita- 400 g
ardei rosu - 1buc
ardei verde- 1 buc
ceapa rosie - 2 buc
taitei - 250 g
ciuperci - 4 buc
varza - 1/4
morcov - 2 buc
telina - 2 felii
fasole rosie - 1/2 conserva
ulei de susan (sau de masline, floarea soarelui) - 30 ml
Pentru sos:
sos de soia - 50 ml
miere - 2 linguri
ghimbir - 30g
lamaie - 1 buc
ardei iute - 2 buc
sare & piper
suc rosii - 200 ml
Mod de preparare:
Muschiul de vita se taie fasiute subtiri si se pune la calit intr un wok bine incins, alaturi de ceapa,
cand este aproape gata se adauga legumele taiate julien.
Intre timp, intr-un mojar se piseaza ghimbirul cu foarte putina sare si ardeii iuti, apoi se adauga mierea de albine, sosul de soia, zeama de la lamaie si sucul de rosii.(asta da mojar mai Gily)
Se amesteca pana se omogenizeaza, apoi sosul rezultat se pune intr-o tigaie la foc mic, 10 minute ca sa scada. (puteti sa vedeti in poza 2 cum scade sosul)
Ne intoarcem la wok, mai invartim putin prin el
si cand legumele sunt facute "al dente", se adauga taiteii care au fost fierti in apa cu sare. (ii tineti max 1 minut)
Amestecati putin sa se combine toate ingredientele,
rasuflati usurati ca ati terminat de gatit, va puneti un shot de tzuica si ciocniti cu prietenii(sake n-am avut, ca oricum ala e japonez si mancarea asta e chinezeasca),
dupa care incepeti sa puneti in farfurii.
Si puneti pe o farfurie,
mai puneti inca o farfurie, sau cati invitati o-ti avea, si sa nu uitati de sos, ca e mare parte din gustul final al acestui fel de mancare foarte sanatos si deosebit de gustos.
Sa nu va fie frica sa folositi ghimbirul si uleiul de susan, chiar daca nu sinteti obisnuiti cu ele, confera mincarurilor niste gusturi nebanuit de bune! Si daca va tine sa mincati si cu betele chinezesti, inseamna ca vreti intr-adevar sa va ploua in gura cand mancati. Puneti mana pe furculite, ca va apuca pastele cailor cu betele alea :))!
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu